Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

«Τρέχουν» έως 31/7 τα προγράμματα για αλιεία και υδατοκαλλιέργειες


Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν τις διαδικασίες υπαγωγής πράξεων και καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους για τα μέτρα «Υδατοκαλλιέργεια» & «Μεταποίηση και Εμπορία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.

Πρόκειται για τα ΦΕΚ 604 & 605 Β΄/ 5.3.12 η δημοσίευση των οποίων σημαίνει ουσιαστικά και την έναρξη της διαδικασίας υποβολής φακέλων.

Ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 31η Ιουλίου 2012.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του μέτρου της υδατοκαλλιέργειας είναι: παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια παραδοσιακών υδρόβιων οργανισμών ή και νέων ειδών εμπορικής αξίας εδώδιμων και μη, όπως διακοσμητικά είδη ιχθύων, φύκια σπόγγοι καθώς και βάτραχοι.

Σκοπός του μέτρου της μεταποίησης και εμπορίας είναι: παραγωγικές επενδύσεις για μονάδες παραγωγής μεταποιημένων ή μη, αλιευτικών προϊόντων

Το ποσοστό ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών για την περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή εντός στόχου σύγκλισης) ανέρχεται σε 60% για την δράση Υδατοκαλλιέργεια και 50% για την δράση Μεταποίηση και Εμπορία

Η Ιδιωτική Συμμετοχή δύναται να αποτελείται από την ίδια Συμμετοχή και Τραπεζικό Δανεισμό. Σε κάθε περίπτωση η ίδια Συμμετοχή δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 5% του προϋπολογισμού του έργου.

Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου